LOGO PEJABAT DAERAH KECIL & TANAH GEMAS

PORTAL RASMI

PEJABAT DAERAH KECIL & TANAH GEMAS

Bersih . Muafakat . Sejahtera

LOGO PEJABAT DAERAH KECIL & TANAH GEMAS

PEJABAT DAERAH KECIL & TANAH GEMAS

Bantuan Oku

BANTUAN OKU

W3C DISABILITY ACCESS

Portal web rasmi Pejabat Daerah Kecil & Tanah Gemas menyediakan kemudahan untuk capaian Orang Kurang Upaya (OKU) / Disability Access.

A) Pengguna cacat penglihatan;

Dapatkan IE Page Reader di sini.

1. Sebelum anda boleh menggunakan komponen ini, anda harus memuat turun MS Speech API. Jika anda menggunakan Windows2000, besar kemungkinan sistem anda sudah memiliki komponen ini.

2. Anda juga perlu memuat turun sekurang-kurangnya satu Speech engine . Speech engine adalah ‘suara’ seseorang lelaki atau perempuan, yang akan bercakap dalam Bahasa Inggeris atau bahasa-bahasa lain.

B) Pengguna buta warna;

Bagi pengguna buta warna, terdapat beberapa pilihan warna disediakan di ruangan atas setiap halaman laman Web Pejabat Daerah Kecil & Tanah Gemas. Pengguna boleh memilih warna daripada seleksi warna yang diberikan dan warna templet laman Web Rasmi Pejabat Daerah Kecil & Tanah Gemas akan berubah serta-merta.

C) Pengguna warga tua;

Bagi pengguna warga tua, laman Web Pejabat Daerah Kecil & Tanah Gemas ada menyediakan kemudahan pilihan saiz teks yang berbeza. Pilihan saiz teks tersebut dipaparkan di ruangan atas setiap halaman Portal Rasmi Pejabat Daerah Kecil & Tanah Gemas. Pengguna boleh memilih samada untuk memilih saiz teks yang lebih besar atau lebih kecil, mengikut kesesuaian.

Skip to content