MAJLIS PERSARAAN TUAN PEGAWAI DAERAH TAMPIN

    Gemas - Majlis persaraan Pegawai Daerah Tampin, Tuan Haji Mohamed Roduan Bin Ujang telah diadakan pada 16 januari 2018 bertempat di Gemas Golf Resort. Semua pegawai dan kakitangan termasuk pengerusi dan setiausaha JKKK daerah kecil Gemas meraikan majlis persaraan tuan pegawai daerah. Sepanjang ucapan Tuan haji Mohamed Roduan bin Ujang,beliau banyak mengingatkan kepada semua kakitangan supaya menjalan kerja dengan penuh integriti.Majlis bersurai pada jam 4.30petang.

Read more: Majlis Persaraan...

      64 LADANG AYAM TAK BERLESEN HENTI OPERASI

SEREMBAN - Sebanyak 64 daripada 281 ladang ayam yang beroperasi di negeri ini didapati tidak berlesen dan dihentikan operasi oleh Jabatan Vaterinar Negeri Sembilan.

Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, daripada jumlah ladang yang dihentikan operasi itu, 38 daripadanya gagal dalam rayuan untuk beroperasi semula, manakala selebihnya tidak membuat sebarang permohonan.

Read more: 64 ladang ayam...

ACARA BASIKAL NS NATURE MTB JAMBOREE GOMEH 3.0

        GEMAS - Acara basikal NS Nature MTB Jamboree Gomeh 3.0 telah diadakan di Pekan Gemas Negeri Sembilan pada 4 disember 2017.Seramai 300 peserta termasuk peserta luar negeri sembilan telah menyertai acara basikal ini. Perasmian Acara basikal NS Nature MTB Jamboree Gomeh 3.0 ini telah di rasmikan oleh Adun Kawasan Gemas merangkap ahli Exco Negeri Sembilan iaitu YB DATO' Abd Razak bin Said.

Read more: Acara Basikal NS...


  PREMIS MAKANAN KOTOR WAJAR DIKENAKAN TINDAKAN

 

SEREMBAN - Premis  makanan yang tidak mematuhi peraturan kebersihan khususnya yang tidak mencapai tahap kebersihan memuaskan atau kotor, wajar diambil tindakan, kata  Menteri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan.

Read more: Premis makanan...

1
2
3
4